x
Lindstrøm: Six Cups of Rebel

Lindstrøm
Six Cups of Rebel

Lindstrøm: Six Cups of Rebel

GAFFA

Album / Smalltown Supersound
Utgivning D. 2012.02.06
Recenserad av
Mats Almegård

Det är inget fel på ambitionerna när Hans-Peter Lindstrøm vill göra det perfekta space disco-albumet. Men det faller tyvärr på att han vill för mycket, hela tiden.

Själv pratar Hans-Peter Lindstrøm om Jon Lord och influenserna från Deep Purple. Men när han inleder sitt Six Cups of Rebel-album ligger Bach och hans fugor närmre till hands. Det är mycket pompöst och Lindstrøm bygger och bygger, men i enlighet med titeln No Release släpper det aldrig. Inte heller när De Javu pumpar igång kommer det euforiska ögonblicket då vi alla ska förlösas på dansgolvet (han sjunger här att han inte kan få någon "release").

Problemet med Six Cups of Rebel är att det ständigt är en kopp för mycket. Influenserna, ambitionerna och viljan att skapa något storslaget är lovvärda. Han är verkligen inte lat i studion. Men han producerar in sig i ett hörn där det saknas hjärta och okomplicerad känsla. Nu sitter Lindstrøm mest och skälver av ångest över att kanske inte få in ytterligare en passning till någon fusionstjärna från 70-talet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA