x
Lambchop: Mr M

Lambchop
Mr M

Lambchop: Mr M

GAFFA

Album / City Slang
Utgivning D. 2012.02.27
Recenserad av
Jack Hildén

Jag har aldrig läst Tolkien-böckerna, men från och med nu kan jag föreställa mig vilken rastlöshet det måste innebära. Som att lyssna på Lambchops Mr M (Den påtänkta titeln Mr Met skrotades av juridiska skäl eftersom det är New Yorks basebollags maskot). Blad efter blad vänds och det är trevligt och man försöker ha tålamod och det går att stå ut i hundra sidor, till och med i tvåhundra men efter trehundra får det fan ta och komma igång.

Anslaget på Mr M är annars lysande, där Kurt Wagners första mening är Don't know what the fuck they talk about, i den stråksköra If not I'll just die. Enda invändningen är just att det tar lite för lång tid, står lite för stilla. Låtarna är långa och inte en enda gång ryms en explosion av ilska eller glädje eller några som helst känslor åt det yttersta. Bara samma, sanslösa melankoli och sorg. Det sägs nämligen att Lambchops elfte album har sitt ursprung i att Wagners nära vän, Vic Chesnutt, avled.

Och det är verkligen ljudet av brustna hjärtan som gör skivan nästintill outhärdlig och fantastiskt. Rösten påminner väldigt mycket om The Nationals Matt Berninger. Så darrig att man bara vill dra ut honom från studion och berätta att allt kommer ordna sig. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA