x
Sinéad O’Connor: How About I Be Me

Sinéad O’Connor
How About I Be Me

Sinéad O’Connor: How About I Be Me

GAFFA

Album / One little indian
Utgivning D. 2012.03.05
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Få artister är så starkt förknippade med en enda låt som Sinead O'Connor. Oförtjänt har hon hamnat i "One hit wonder-facket", men efter Nothing Compares 2 U fortsatte karriären som mystisk och svår skuggkvinna. Dock är det fem år sedan förra albumet.

Hennes andliga övertygelse sprids i rösten, som har en förmåga att få lyssnaren att förlora sig in i starkt sakrala, men ändå allmänmänskliga känslor. Hon sjunger ofta på ett stegrande sätt, på väg mot någonting högre, likt landsvännen i Cranberries och det slår mig att även Skunk Anansie måste ha tagit intryck av denna fascinerande kvinna. Hennes depressiva drag påverar inte hennes musik i någon negativ riktning, istället lyckas hon få starka grenar av ny kraft växa ur sin mörka botten. Du kan låta tårarna sippra ner för kinderna och känna en lättnad efter tyngder som fallit från ditt inre, som om alla känslor var en enda.

Jag blir riktigt sugen på att låta Spotify fördjupa mig i allt från Nothing Compares 2 U och framåt. Stjärnan Whitney Houston har just slocknat och Sinead O'Connor lyser i sitt eget mörker .


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA