x
The Troubled Three: Moving on

The Troubled Three
Moving on

The Troubled Three: Moving on

GAFFA

Album / Heptown records
Utgivning D. 2012.02.17
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Plötsligt kastar sig rockabillyn ut från sina dresscode-klubbar med uppvikta jeans och prickiga klänningar. Den trampar rakt in i våra vardagsrum och sliter upp oss ur soffan. Först The Playtones i Dansbandskampen och nu de lite tuffare The Troubled Three i Tv 4:s Talang. Flugan håller i sig och sitter inte bara runt halsen utan tar ny plats som den dansmusik den ursprungligen varit.

Till en början upplevde jag detta band som lite mekaniska men när jag hör nya skivan ändrar jag åsikt. De har ett skönt och livfullt driv i sin musik, som sprider glädje. Rätt som det är nuddar de vid jumpbluesen och förgyller stämningen ytterligare med lite munspel och en hel del rhythm and blues ingår i receptet överlag. Sångaren har stilrent tryck i rösten och ståbasen får tonerna att hoppa omkring som glada loppor. Jag kan tänka mig att man går hem svettig och bubblande av endorfiner efter en kväll med detta 50-talsband.

Visserligen inget unikt, men rockabillyns syfte anser jag numera vara att sprida energi och bevara stilen långt in i framtiden. Många liknande band får instrumenten att haverera. Det är inte det lättaste att hålla sig tajta när tempot accelererar, men The Troubled Three har inga problem med detta.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA