x
Zoe Muth and the Lost High Rollers: Starlight Hotel

Zoe Muth and the Lost High Rollers
Starlight Hotel

Zoe Muth and the Lost High Rollers: Starlight Hotel

GAFFA

Album / Signature Sounds
Utgivning D. 2012.02.21
Recenserad av
Robert Lagerström

Ibland spelar det ingen roll varifrån man kommer. Zoe Muth föddes i grungestaden Seattle, lyssnade på klassisk rockmusik under uppväxten men började en dag sjunga country. Och det gör hon med övertygelse och innerlighet. Faktum är att det låter som om hon käkat Texasmylla i hela sitt liv.

På sitt andra album arbetar hon återigen med The Lost High Rollers, bandet som tagit sitt namn från texten till Townes Van Zandts klassiska No Lonesome Tune. Egentligen kom skivan ut för nästan ett år sedan men återutges nu i Sverige.

Och det är tur det. Zoe Muth sjunger strålande och skriver fina låtar, från den inledande I've Been Gone, ett rappt spår med mariachiblås, till den episka Whatever's Left och den finstämda Before the Night is Gone. Hon inleder starkt men efter halva albumet drar en räcka lugnare låtar ned tempot och även betyget. Det blir något jämntjockt i längden.

Men missförstå mig rätt. Det här är högklassig country med gott om mandolin och steel. Och missa förresten inte Zoe Muth som turnerar i Sverige och Norge fram tills i början av mars.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA