x
Philip Sayce: Streamroller

Philip Sayce
Streamroller

Philip Sayce: Streamroller

GAFFA

Album / Mascot Label Group
Utgivning D. 2012.02.22
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Ja ja, han är jätteduktig Philip Sayce. Ingen kan påstå något annat. Men ibland är det tjatigt med alla gitarrgnidande män som försöker efterlikna Jimi Hendrix och Stevie Ray Vaughan. Hur de än antränger sig når de aldrig upp till den himmel där förebilderna sitter och vinkar, lite lätt hånfullt, åt dem.

Men ändå smälter jag efter ett tag och tycker att denne man har något extra, en vildare, mer varierad röst och betydligt djärvare utspel än exempelvis jämlikar som Joe Bonamassa. Sayce vågar chansa, han kastar sig ut från höga klippor av redan nötta gitarrslingor och badar i den uppfriskade bluesrockens skummande källa. Han krossar och sätter ihop till nya mönster, olika nyanser blänker i vattenytan och frigör sig från mandomsprov i form av oändliga gitarrsolon.

Låten Marigold är lite lugnare och påminner mig om Red Hot Chili Peppers Californication. Men det är ändå när Sayce lossar på Hendrix- och Vaughan-bojorna som hans verkliga potential skymtar. Ännu mer frigörelse, så kanske jag väljer Sayce-skivan före husgudarna, åtminstone var tredje gång.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA