x
Dying For Some Action!: Die Harder!

Dying For Some Action!
Die Harder!

Dying For Some Action!: Die Harder!

GAFFA

EP / Egenutgiven
Utgivning D. 2012.02.03
Recenserad av
Kim Nordlund

Dying For Some Action! har inga planer på att göra musik för den som vill sitta still. Det skvallrar både bandnamnet och inledande spåret Adrenaline Junkie om. Efter att ha lyssnat i ungefär två sekunder står det klart att avkoppling inte är att tala om.

Energin är det inget fel på och det märks att bandet under sin relativt korta tid tillsammans har spelat mycket live. Men för att musiken ska fungera även på skiva krävs något mer. Framför allt är det variationen som saknas. Sången är densamma och riffen är för snarlika för att det ska vara intressant att lyssna på alla spåren i rad. Att skivan sedan avslutas med en cover på The Stooges Search & Destroy känns nästan förutsägbart och är inte den typen av variation som behövs.

Men låt för låt är det bra. Ibland till och med riktigt bra. Lite för distade gitarrer och lite för hetsiga trummor i kombination med Emelie Augustssons röst för tankarna till The Distillers. Och det råder inga tvivel om att Dying For Some Action! lyckas med precis det de säger sig spela: sketen, sleten och slamrig bröt-rock n' roll.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA