x
Scuba: Personality

Scuba
Personality

Scuba: Personality

GAFFA

Album / Hotflush
Utgivning D. 2012.02.27
Recenserad av
Fredrik Franzén

Paul "Scuba" Roses relation till dubstep har alltid kännetecknats av en ovilja att begränsas av genrens konventioner. På senare tid har denna ovilja dock manifesterats i alltmer påtagliga flörtar med musklig dansmusik i fyrtakt. Det började redan på 2010 års (stundtals strålande) album Triangulation, och i och med förra årets tolva Adrenalin – ett trance-influerat och skamlöst ostigt ledmotiv till uppsträckta händer – fullbordades förvandlingen.

Sålunda borde inte hans tredje album Personality komma som någon överraskning. Likväl blir jag chockad av hur bombastiskt det faktiskt är. Fläskiga synth-mattor, tralliga samplingar, 80-talsinfluenser och ett överflöd av bas-dropp och crescendon – såhär skamlöst peppig och populistisk har han aldrig varit. Snyggt producerat är det såklart också.

Samtidigt kan jag inte skaka av mig känslan att musiken förlorat en del av sitt djup och sin själ och blivit lite … bufflig. Låtar som The Hope och Gekko, till exempel – även om de är sjukt drivande, låter de samtidigt som gamla Chemical Brothers-spår. Och det känns ju sådär.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA