x
The Animation: Dance into the Unknown

The Animation
Dance into the Unknown

The Animation: Dance into the Unknown

GAFFA

Album / Supernova Records
Utgivning D. 2012.02.29
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Göteborgsbaserade The Animation satsar inte på minimalism och småskalighet. Det finns redan från allra första början någon stort i deras uttryck. Något som man vanligen associerar med stora arenor, svulstig pop och rock, bredbenta sångare och yviga gester. Något som man också måste ha starka låtar, en självsäker attityd och lite originalitet för att komma undan med och för att sticka ut från det vanliga, från slätstrukenheten.

The Animation gör det bra, de verkar så pass bekanta med idiomet att man aldrig tvekar. De gör det storvulna till sitt, de är, andas, spelar och lever i det stora som de aldrig gjort annat.

I ett par låtar kommer de dessutom undan anonymiteten i genren, och tillåts vara sig själva. Men lite väl ofta hamnar de i de här transportsträckorna som kommer med idiomet. Långa "oh-oh"-passager, statiska gitarrfigurer, malande. Det är en god ansats, det är ett stabilt hantverk, men det kommer inte bort från vanlighetens obarmhärtliga ok, det kommer inte särskilt ofta bortom det man tycker sig hört förr.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA