x
Burning Hearts: Extinctions

Burning Hearts
Extinctions

Burning Hearts: Extinctions

GAFFA

Album / Solina Records
Utgivning D. 2012.03.05
Recenserad av
Björn Schagerström

Varje år blir rödlistan över hotade djur längre och hela arter försvinner snabbare från jordens yta än någonsin. Omslaget till Burning Hearts andra album Extinctions är en påminnelse om det faktumet. Det är ett kollage av utdöda arter, vackra fåglar, däggdjur och ödlor och är det finaste skivkonvolutet jag sett på länge.

Bandet har döpt sig efter den bästa låten av det fantastiska och sedan några år insomnade popbandet My Favorite. Men musikaliskt ligger de inte särskilt nära den new yorkska indiekonstellationen. Sångerskan Jessika Rapos sångstil doftar Stereolab över ett flödande och snyggt popackompanjemang av kristallklara gitarrer och ena stunden isande, andra stunden blomstrande synthmattor.

Inledande On the Last Day of the Decade är finstämt vacker och får ett otäckt skimmer över sig när det står klart att de ekande ljuden som studsar i bakgrunden är gevärskott och texten berättar om massakern i finska Esbo nyårsaftonen 2009. I all sin minimalism kanske den mest drabbande poplåten om en verklig mordhistoria sedan Glasvegas Flowers and Football Tops.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA