x
Moonspell: Alpha Noir

Moonspell
Alpha Noir

Moonspell: Alpha Noir

GAFFA

Album / Napalm
Utgivning D. 2012.04.27
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

De senaste tre släppen från Portugals viktigaste musikexport har återupprättat bandets heder och fått många att glömma de pinsamma och synthiga Depeche Mode-flörtarna som kom med Sin/Pecado och The Butterfly Effect.

2003 års The Antidote såg ett aggressivare band och även om de gotiska tonarterna som legat bandet varmt om hjärtat var ännu mer tillgängliga på senaste alstret Night Eternal lyckades Moonspell att leverera deras bästa album i karriären. 

Nionde studiogiven är ena hälften av tvillingparet Alpha Noir/Omega White och första albumet på Napalm. Där den förstnämnda levererar en orkan av klassiska thrashriff, medelhavsmörker och är en hyllning till 80-talets giganter, Bathory och King Diamond, kommer Omega White att fokusera på enbart atmosfäriskt mörker á la Sisters Of Mercy och Type O Negative.

Det är med förnyad styrka, råhet och gamla black metal-influenser som portugiserna nu återvänder. Bästa tecknet på detta är Opera Carne som med sitt riffande hånler åt alla Bay Area-band samtidigt som den bjuder på en kuslig lunarisk stämning. Fernando Ribeiros sylvassa stämma kan skörda skogar!

Alpha Noir är sexig som en vampyr och lika läskande som en nattvard i blod i skenet av fullmånen. Moonspell sätter Portugal på metalkartan ännu en gång. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA