x
Donkeyboy: Silver Moon

Donkeyboy
Silver Moon

Donkeyboy: Silver Moon

GAFFA

Album / Warner Music
Utgivning D. 2012.03.02
Recenserad av
Christoffer Sevholt

De fem norrmännen levererar sitt andra album tre år efter debuten med Caught in a Life. Skivan har mest blivit ihågkommen för singlarna Ambitions och Sometimes, som gav bandet ett internationellt genombrott.

Silver Moon heter gruppens andra skiva som fortsätter i samma popsångsanda fast med en tydligare elektronisk inriktning. Man hör tydligt redan på titelspåret att det finns en pulserande och tuggande bas hämtad från dagens kommersiella housemusik.

Låten No More Movies påminner kanske mest till utseendet från det tidigare verket och om det inte vore för att man hade skrotat de akustiska instrumenten skulle denna lika gärna kunna vara en fortsättning på första skivan.

Överlag känns skivan inte lika melodiös och popig utan mer som ett elektroniskt disco och jag tror nog att vissa kommer sakna 80-talsinfluenserna från Fleetwood Mac. Man har helt enkelt ökat tempot, tagit in hårdare och vibrerande synthar, trummaskiner och skapat ett disco-beat som gör sig bättre på dansgolvet än bakom bilratten.

Återigen har man lånat in tjejröster, vilket bidrar till mer variation och stundtals bättre dynamik. På All Up to You byter man totalt skepnad och visar upp en ny sida med en akustisk ballad ackompanjerad av piano och gitarr, fast i slutet smyger sig självklart synthen in. Den stora pricken i protokollet är Out of Control där man har lagt på en norsk Günther-röst.

Alla Donkeyboy-sympatisörer kan dock känna sig lugna. Har ni tröttnat på Caught in a Life och istället vill dansa till bröderna Sundbergs patenterade falsett à la Adam Levine med rymdekon, så är ni hemma.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA