x
Job For A Cowboy: Demonocracy

Job For A Cowboy
Demonocracy

Job For A Cowboy: Demonocracy

GAFFA

Album / Metal Blade
Utgivning D. 2012.04.10
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Något orättvist har Job For A Cowboy fösts in i den förpestade hagen av nytillkomna deathcore-band. Nio verksamma år är förvisso ungt jämfört med dödsmetallens silverrävar men albumtitlar som Genesis, Ruination och Demonocracy vittnar om ett band som faktiskt vill förmedla ett budskap och inte bara rida på en trendvåg. 

Få är banden som förvaltat sina förebilders arv med stolthet. På ena sidan finns The Black Dahlia Murder som tagit 90-talets svenska mellodödsunder och gjort något eget av det. På anda sidan befinner sig Job For A Cowboy som på Demonocracy äntligen lyckats skrapa av de sista fläckarna av allt som slutar med suffixet "-core" och börjat mangla som på den gamla goda tiden. Enda skillnaden att det görs i ett modernare förkläde.

Från inledande Children of Deceit till halvfartsavslutaren Tarnished Gluttony finner du nio spår där varje riff, varje basgång och trumslag är noga uttänkt och tjänar ett syfte. Trots att tredje fullängdaren inte är ett koncept i sig hänger varje tonart ihop i en röd tråd. Lägg till en olycksbådande och atmosfärisk produktion i ljudbilden och Job For A Cowboy har levererat påskens elakaste soundtrack för oss som inte firar en uppspikad snickarson.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA