x
Roxette: Travelling

Roxette
Travelling

Roxette: Travelling

GAFFA

Album / EMI
Utgivning D. 2012.03.23
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Efter årtiondens resande i världen har Roxette hamnat i ett tillstånd av vemodig eftertanke. Den glamorösa fasaden har suddats ut och kvar finns en avspänd trötthet. Nya skivan rullar in på spår av verklighetens country och folkmusik, långt utanför scenens koncentrerade berömmelse.

Jämfört med Sveriges alla storvulna musikexporter tycker jag att denna duo har varit bland de bästa på att upprätthålla kvalitet och egen stil, år efter år. Det händer något med Per Gessle när han samarbetar med Marie Fredriksson. Han lyfter högre än på egen hand. Musiken förökar sig nästan av sig självt, som en epidemi i hjärnan, vare sig man vill eller inte. Visst finns Gessles skickligt uttänkta hitmakeri fortfarande kvar, men med mindre energi och fantasi.

Lover Lover Lover kan inte låta mer Roxette och kommer säkerligen att fylla ut etern, långt in i sommaren. Däremot förstår jag inte poängen med att spela in nya versioner av låtar som It Must Have Been Love, när de inte skiljer sig tillräckligt mycket från originalen. Dessa tidlösa melodier borde förses med en stor "aktas-skylt".


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA