x
Johannes Vidén & Bluebird Association: Frid över en stjärna som föll

Johannes Vidén & Bluebird Association
Frid över en stjärna som föll

Johannes Vidén & Bluebird Association: Frid över en stjärna som föll

GAFFA

Album / Border
Utgivning D. 2012.03.28
Recenserad av
Andrea Arvidsson

Frid över en stjärna som föll är Johannes Vidéns officiella debutalbum, men redan för drygt ett år sedan släpptes skivan Seabird, en anspråkslös men finstämd samling av gammalt material i alt-country-stil.

Förändringarna sedan dess är mångräknade – Bluebird Association har blivit med ny pianist och den akustiska gitarren har bytts mot en elektrisk. Tongångarna är muntrare och texterna sjungs på svenska istället för engelska.

I sin strävan efter någoting nytt tycks dock Vidén ha målat in sig i ett förutsägbart hörn av Göteborgspop. I sina bästa ögonblick påminner han om Håkan Hellström eller Joel Alme. Någon gång kan Plura och Eldkvarn skymta förbi. Men, med de svenska texterna som den stora boven, blir det i dalarna inte mer spännande än en korsning mellan dansband och konfirmationsläger.

De smittsamma melodierna har förvisso inga problem att finna en plats i hjärnan och bita sig fast där för en tid framöver, men med melodifestivalen i färskt minne kan vi nog enas om att det inte måste innebära att man faktiskt vill ha dem där.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA