x
M Ward: A Wasteland Companion

M Ward
A Wasteland Companion

M Ward: A Wasteland Companion

GAFFA

Album / Bella Union
Utgivning D. 2012.04.09
Recenserad av
Björn Schagerström

Man känner igen sig direkt, då allt inleds med den där speciella mjuka gitarren som bara kan trakteras av Matt Ward. När öppningen Clean Slate rullar i öronen känns det som starten till ytterligare en promenadseger. Men det kommer att visa sig vara lite trixigare den här gången. För redan andraspåret, den raka Primitive Girl, når inte upp till de höjder där M Wards smidiga och förtätade små musikexplosioner brukar hålla till.

När han sedan trampar på distpedalen i den jagande Me and My Shadow hamnar skivan på rätt spår igen. Men berg-och dalbanan fortsätter med den alldeles för klyschiga texten i Sweetheart. Det känns som han och gästande She & Him-kollegan Zooey Deschanel gör det alltför enkelt för sig här. Den drömska singeln The First Time I Ran Away är däremot väldigt lätt att förälska sig i.

Den röda tråden i M Wards musik är just dess säregna värme, tidsöverskridande kvalitet och imponerande genomgående jämnhet. Därför blir de små sprickorna i ett, på det stora hela finfint, sjunde album extra tydliga.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA