x
Pulpa: 333

Pulpa
333

Pulpa: 333

GAFFA

Album / Lefty Records
Utgivning D. 2012.02.22
Recenserad av
Joakim Lindén

"I'm gonna keep my children locked up" sjunger Patrik Backlund. Detta är något som kommer igen under albumets gång, en pessimistisk livssyn som präglar låtarna.

Musiken är svår att placera in. Pulpa rör sig i gränslandet mellan synth och disco. De är som om de inte riktigt har bestämt sig varthän de skall. Detta är dock inget som förstör, utan tvärtom, låtarna tar dig till vitt skilda platser, allt på bara fem minuter. Landskapet duon målar upp känns nästan dystopiskt.

Låtarnas drömlika synthljud skapar en rymd som står i kontrast till budskapet om människors småsinthet. De medvetna motsägelserna på skivan väcker en nyfikenhet som följer med hela vägen till sista spåret. Det är den nya generationen, där ytligheten har gått segrande ur kampen.

Backlunds röst skär in i hjärtat och du kommer osökt att tänka på David Bowie. Produktionen är tajt och hård och de instrumentala partierna släpper in dig nära fast ändå så långt bort. Det finns dock spår på skivan som inte riktigt passar in. Som drar sig ur bubblan och skaver mot väggen, som visar mer än vad de behöver. Singeln Min kniv är en sådan som istället för att ta dig in mot dansgolvet för dig att vilja dra dig undan. Men allt som allt, är detta en bra skiva. En skiva som får dig att vilja tro på synthmusiken igen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA