x
Jonquil: Point of Go

Jonquil
Point of Go

Jonquil: Point of Go

GAFFA

Album / V2/Cooperative Music
Utgivning D. 2012.03.05
Recenserad av
David Winsnes

Det råder ingen tvekan om att Jonquil tjänat mycket på medlemmen Hugo Manuels musikaliska försök att hålla termen chillwave vid liv under namnet Chad Valley, vilket ledde till viss uppmärksamhet. Två album och en ep sedan tidigare, och ändå framstår Point of Go som en debut. Men så har Oxfordbandet bantats ned från sex till fyra och fått lite av en nystart.

Här ryms – utan att för den sakens skull vara naiv – glad popmusik som inte längre tar de snirkliga omvägar som präglat tidigare alster. En av de mer självklara kopplingarna är rytmikbröderna i Vampire Weekend, men faktum är att den tydligaste referensen är Manuels sätt att stundtals tagnera Morrisseys tonlägen. Och trots en solid förmåga att snickra ihop direkta melodier är bandets stora styrka vokalistens omfångsrika röst. 

Medryckande refränger, som i den vibrerande Run, men också flera minuter som inte engagerar alls. Point of Gos positiva egenskap är också plumpen i registret: glad pop utan krusiduller är kul till en viss gräns, sen vill i varje fall jag – om det inte görs till sylvass perfektion – höra något lite mer mångfacetterat.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA