x
Wolfbrigade: Damned

Wolfbrigade
Damned

Wolfbrigade: Damned

GAFFA

Album / Southern Lord
Utgivning D. 2012.04.23
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Ur askan av det som än gång var Anti Cimex och Harlequin har Wolfbrigade (tidigare kända som Wolfpack men bytte namn då de inte ville förknippas med den kriminella MC-ligan) harvat på med sin crustpunk med doser av metal sedan 1995. Pionjärerna av svensk d-takt lade däremot ned verksamheten för att förenas tre år senare och bland annat släppa den musikaliska kängsparken Comalive.

Wolfbrigade visar på vikten av att placera låtar rätt. Ride the Steel ligger perfekt där i mitten och blir en pärla som sticker ut, dels för att den är skivans längsta låt men även för att den visar på musikalisk spetskompetens. Ett stillsamt intro vaggar in lyssnaren i en falsk säkerhet innan låten fullkomligt exploderar i ursinne. Slutligen tar de episka gitarrleadsen överhanden och avslutar ett perfekt musikaliskt stycke. Just här allena visar Wolfbrigade på hur skickliga bandet är på att blanda sina influenser och knyta ihop dem under dryga sex minuter. 

Damned är tolv spår av crustigt vansinne, punkig ilska och metallisk tyngd. Allt som oftast inbäddad i sköna förlösande melodier och feta riff signerade gitarristerna Erik och Jocke. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA