x
Skansros: Rekviem till en dröm

Skansros
Rekviem till en dröm

Skansros: Rekviem till en dröm

GAFFA

Album / Luxury
Utgivning D. 2012.03.21
Recenserad av
Johannes Ådén Bygdell

April 1989. Stone Roses kultförklarade förstaalbum släpps. Det första vi möts av, i I Wanna Be Adored, är Gary "Mani" Mounfields suggestiva Rickenbacker-bas, enkelt och genialt och sedan dess inskrivet i rockkanon.

Mars 2012. Skansros släpper sitt andraalbum Rekviem till en dröm, och Sverige får i Se på mig lyssna till Manis basgång igen, med vissa modifikationer. Det känns fruktansvärt tröttsamt. Troligtvis är stölden menat som en hyllning till Manchester-sönerna, och det är inte stölden i sig som jag vänder mig emot. Däremot är det alldeles för enkelt att – när man längtar bort – låta blicken fastna i London, i Manchester, i Glasgow. Jag önskar att Skansros kunde se bortom de brittiska öarna, för det finns så mycket annat bortanför dem. Och det finns andra drömmar än den om en perfekt brittisk accent.

Annars innehåller Rekviem till en dröm knappast mycket att invända emot. Ett habilt bygge, med samma kvasiintellektuella pretentioner som innan. Om du gillade debutalbumet gillar du det här också.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA