x
Breton: Other People's Problems

Breton
Other People's Problems

Breton: Other People's Problems

GAFFA

Album / Fat Cat
Utgivning D. 2012.03.26
Recenserad av
Tobias Öhgren

Allt som har med Breton att göra vilar på en helhet. Om man tappar bort en pusselbit går det inte att färdigställa en slutgiltig bild – det är sur kunskap man får suga i sig redan i dagisålder.

Londonbaserade Breton bildas av ett kreativt kaos av medlemmar som – utöver musik – ägnar sin tid åt ett filmskapande. Allt i en estetisk harmoni. När Other People's Problem öppnar upp ett stort antal musikaliska dörrar är det därför ingen fråga om vilken de ska välja. Den nyfikenhet som musiken bygger på gör att de måste testa dem alla. Annars vore det, i slutändan, omöjligt att veta om man valt rätt. Funkens rytmer, rockens starka traditioner eller en synths användningsområden, allt går att utforska till tonerna av stråkar i bakgrunden.

Men i detta fall visar slutresultatet att det är det flexibla ljudtrolleriet som endast vilar på ett rastlöst beat – precis som Shabazz Palaces briljerade med på ett av förra årets bästa album Black Up – som håller intresset uppe. Inledande Pacemaker och Electrician är dessutom förkrossande vackra i sin enklaste form.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA