x
The Soundtrack Of Our Lives: Throw It to the Universe

The Soundtrack Of Our Lives
Throw It to the Universe

The Soundtrack Of Our Lives: Throw It to the Universe

GAFFA

Album / EMI
Utgivning D. 2012.04.18
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

De har aldrig riktigt tillhört samma värld som vi andra vanliga dödliga bor, lever och dör i, The Soundtrack Of Our Lives. De har alltid svävat lite väl långt utanför vad de flesta rockband med storslagna idéer vågar göra, gjort det på en helt egen nivå, och gjort det förbannat bra rakt igenom deras 17 år långa karriär. Bandets sjätte album är onekligen ett nytt album av just detta Göteborgs bästa rockband, men där de psykedeliska och punkiga anslagen tonats ner för något aningen mer sansat.

Throw It to the Universe är ett sobert, skakande album. Det är 13 stycken som alla påbörjar sina 3-4 minuter långa liv på jorden med fötterna planterade i asfalten, men som tar av i färd mot himlen och okända galaxer efter några tysta öppnande verser. Och låtarna handlar fortfarande lika mycket om universum och vad som egentligen pågår där ute som det handlar om oss människor, vad vi håller på med, och massa andra udda ting som vi vant oss att bara Ebbot Lundberg och hans bandkumpaner egentligen förstår. 

The Soundtrack of Our Lives har gjort som de brukar; ett mycket fint rockalbum. Gruppen förtjänar också en plats bland världens största enbart för sin storögda nyfikenhet om hur långt musiken och koncepten går att ta. De låter nöjda, tillfreds med vad de skapat, aningen resignerade men på bästa möjliga sätt. Exakt vad det innebär, exakt vad The Soundtrack of Our Lives vill säga, kan endast de själva och stjärnorna berätta.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA