x
High On Fire: De Vermis Mysteriis

High On Fire
De Vermis Mysteriis

High On Fire: De Vermis Mysteriis

GAFFA

Album / Century Media
Utgivning D. 2012.04.23
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Vad skulle hända om Jesus hade en tvillingbror som dog vid födseln för att kunna ge frälsaren liv och kraft? Vad hade hänt om tvillingbrodern blev en tidsresenär som enbart kan resa framåt i tiden men som efter ett möte med en kinesisk alkemist erhåller en rulla som möjliggör resor bak i tiden, tillbaka till sin födelse?

Detta orimligt flummiga koncept flörtar med amerikanska skräckförfattaren H.P Lovecrafts verk. Lägger man däremot det tematiska å sidan har High On Fire ännu en gång lyckats att leverera ett os av Black Sabbath-doomiga riff och primal 80-talsthrash, som lämnar en dimridå av jazztobak som försvinner långt efter att de sista tonerna av Warhorn mynnat ut. 

Serums of Liao är High On Fire i sitt esse och som vi är vana att se bandet. Krossande svängigt. Samsara är en oklanderlig stöld (eller hyllning) till Cliff Burton. Detta instrumentala parti har så mycket (Anesthesia) Pulling Teeth över sig och blir ett av få andrum på jänkarnas sjätte album. I Spiritual Rights låter Matt Pike som än ännu argare Lemmy.

Där föregångaren Snakes for the Divine lät alldeles för polerad, lyckas De Vermis Mysteriis att återknyta till det skitiga ljudet som fick mig att älska bandet på Blessed Black Wings och Death is This Communion.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA