x
The Doors: Mr. Mojo Risin’; The Story of L.A. Woman

The Doors
Mr. Mojo Risin’; The Story of L.A. Woman

The Doors: Mr. Mojo Risin’; The Story of L.A. Woman

GAFFA

DVD / Eagle Vision
Utgivning D. 2012.03.21
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

L.A. Woman är The Doors sista album innan Jim Morrison flyttade till Paris för att aldrig återvända. Det var en avslappnad skiva inspelad live i deras replokal, mer avskalad och bluesig. Den här dokumentären berättar historien om den skivan med hjälp av alla bandmedlemmar, producent, manager och ett par vänner. Det är inga "kändisar" eller fans som pratar om bandet vilket är av stort värde, bara de inblandade och inget trams.

Vi får först en sammanfattning av The Doors och hur de tagit sig till dit där det var, sen går de igenom skivan låt för låt. Det är intressant, spännande och gjort på helt rätt sätt. En kul detalj är ett klipp från den sista inspelningen med Morrison, där han sitter tjock och skäggig och sjunger John Lee Hooker i en soffa. Det kanske inte är någon ny information direkt, men det är skönt att se The Doors få prata till punkt om sin starkaste skiva, varvat med filmer och livematerial.

Extramaterialet är helt okej, lite längre intervjusituationer, en onödig guide till LA, Ray går igenom hela Riders on the Storm och en outgiven låt som känns hyfsat meningslös. Men en i det stora hela riktigt rolig och informativ dokumentär om en fantastisk platta.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA