x
Madonna: MDNA

Madonna
MDNA

Madonna: MDNA

GAFFA

Album / Interscope
Utgivning D. 2012.03.26
Recenserad av
Mats Almegård

På sitt tolfte studioalbum (det känns som att det är så många fler … men nej) återförenas Madonna med producenten William Orbit som hjälpte henne att göra syntetisk vuxenpop på 1998 års Ray of Light. Den här gången samsas han med bland andra Benny Benassi och Martin Solveig i producentstolen. Instruktionerna de har fått verkar ha varit hyggligt klara: Madonna har velat göra en Lady Gaga-skiva men utan att låtsas om att Lady Gaga existerar.

Det är synd att hon sneglat väl mycket på sin kanske tuffaste konkurrent. Madonnas starkaste sida har alltid varit när hon lagt örat mot undergrounden. Med hjälp av superkoll på vad som bubblar där har hon kunnat stöpa om det mer experimentella och oetablerade till perfektionistisk pop. Men nu har hon lyssnat in sig på en annan mainstreamartist och då blir det lite mer pajigt. Det är ju i princip redan gjort. Så att presentera detta som ett nytt spännande album går sådär. Visserligen var det ett tag sedan Madonna lyckades helt och hållet med ett album. Förra albumet Hard Candys hiphopflörtar var ju inte heller så där väldigt övertygande.

Samtidigt är det Madonna. Det finns en produktionsapparat som förmodligen knäcker Sveriges stadsbudget i ekonomiska muskler. Så det är klart att det låter bra. Bara lite förutsägbart och tråkigt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA