x
Theresa Andersson: Street Parade

Theresa Andersson
Street Parade

Theresa Andersson: Street Parade

GAFFA

Album / Playground
Utgivning D. 2012.03.14
Recenserad av
Daniel Horn

"Welcome. To the city that care forgot", muttrar Albert bistert i första avsnittet av Treme – serien som visar upp New Orleans, post Katrina. Med Street Parade återkommer vi till New Orleans gator. Det är Mardi Gras, det är färger och leenden. Stora gester, glädje, men mitt i allt även mollpräglat så det gör ont.

Theresa Andersson använder sig av loopar, gör ständigt skiftande call and responses med sig själv. Tempot och takter hoppar upp och ner, sticker in och ut, som en jazzig trumpet på irrfärder. Man sitter på helspänn och man älskar varje sekund. Och samtidigt får man till sig vemodet och sorgen. Det som kommer per automatik när en hel stad går under. En stad med sådan stolthet och historia. Vi som utomstående kan inte relatera till det, kan aldrig känna på samma sätt som de som fick sina hus förstörda och senare blockerade. Att inte vara välkommen tillbaka till sitt eget hem, den frustrationen.

Men vi kan, i brist på annat, alltid omfamna musiken och försonas via den. Känna oss ödmjuka inför ödet. Theresa Andersson gör det möjligt med musik utan varken början eller slut. Med överväldigande toner, innehållandes för många inspirationskällor för att kunna genrestämplas. Det här är musik.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA