x
Crash Nomada: Atlas Pogo

Crash Nomada
Atlas Pogo

Crash Nomada: Atlas Pogo

GAFFA

Album / Transnational Records
Utgivning D. 2012.03.28
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Folkpunken är en liten genre i sig själv, man ser ut på ett visst sätt och låter på ett visst sätt. Oftast är det roligare live än på skiva. Det verkar som att det är något med frenesin och intensiteten som inte går att få ner på band. Lite av det akustiska skramlet och flåset och tugget i dragspelet försvinner, sången känns inte rätt och kanske är man alldeles för nykter.

Precis så känner jag när jag lyssnar på senaste alstret från Crash Nomada. Det är ett ruskigt drag emellanåt, det hoppas och röjs och dansas och skriks, dragspelen brötar, trummorna har fått spatt och Mano Negra blandas med balkan, mellanöstern, The Clash och gamla hederliga svenska Monster. Men det är inte skitigt nog, lite för välproducerat och energin saknas. Kanske dör den här musiken lite i den sterila studiomiljön, kanske är det bara en av de saker som inte går att fånga. Kanske måste man vara där?

Men Dustbin of History röjer på som ett skenande tåg och man kan inte sluta le, Golondrina Blues segar tyvärr på lite för mycket, men Renegade Democracy är den perfekta blandningen mellan Firewater och Les Negresses Vertes.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA