x
Svedberg & The Hillside Stranglers: City Serenade

Svedberg & The Hillside Stranglers
City Serenade

Svedberg & The Hillside Stranglers: City Serenade

GAFFA

Album / Granat Records
Utgivning D. 2012.03.28
Recenserad av
Jack Hildén

Vad hette de nu igen? De dära … ett svensk efternamn tror jag, och sen något engelskt. Det allra mesta som kommer i ens musikaliska väg gör det möjligt att visualisera artisten, bandet, deras mimik. Omedvetet fastslår man hudfärg, klädstil. Även när det gäller någon helt okänd.

Och det är förmodligen inget Ulleviantal som har stenkoll på Svedberg & The Hillside Stranglers. Utgivningen har hittills bestått av två ep:s. På City Serenade promenerar Niklas Svedberg och Erik Svensson kring Katarinahissen (omslaget) och den som har upplevt detta vet att funderingar följer, funderingar rörande staden och dess myllrande invånare i ljumna aprilskymningar.

Detta är ungefär vad som skildras och trots att beskrivningen kanske låter hånfull så har jag på förhand ingenting emot konceptet. Jag kan till och med sticka ut hakan och påstå att en stor del av musiken närmast mitt hjärta mer eller mindre har samma utgångspunkt. Men det står och faller som bekant på framförandet. Något med Svedberg & The Hillside Stranglers fastnar helt enkelt inte. Inte efter en, två eller tre genomlyssningar. Trots äventyr med banjo, tvärflöjt och dragspel. Snällpop helt utan ansikte. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA