x
Raymond & Maria: Jobs Where They Don't Know Our Names (1)

Raymond & Maria
Jobs Where They Don't Know Our Names (1)

Raymond & Maria: Jobs Where They Don't Know Our Names (1)

GAFFA

Album / Spak AB
Utgivning D. 2012.02.27
Recenserad av
Andreas Fällman

Man måste stånga sig blodig och halvt medvetslös för att kunna lyssna på Raymond & Maria utan att vakna upp kallsvettig om nätterna med tvångstankar om tröjor och borttränade dialekter. I min naivitet trodde jag även att James Iha bakom producentspakarna skulle förmå att inducera spår av dennes tid i Smashing Pumpkins i det trallande stockholmsbandets nya giv Jobs Where They Don't Know Our Names (1) men icke. Istället tar den vid där den sex år gamla Hur mycket jag än tar finns alltid lite kvar tog slut, med enda skillnad att nu är det engelska texter som gäller.

Som regelrätt hantverk går det dock inte att klaga. Det är poppigt så det förslår och av någon mystisk orsak blir jag extremt sugen på att sätta The Smiths There is a Light that Never Goes Out på repeat dagarna i ända. Inte för att likställa dessa två band; det vore ... inkorrekt.

Tillhör man de övervintrade P3-lyssnarna, som fick sitt lystmäte av svensk trallig indie sommaren 2004, kan detta te sig relevant. Resten av oss kan fortsätta stoppa korv eller vad det är man gör nuförtiden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA