x
Bäddat för trubbel: Värdighet

Bäddat för trubbel
Värdighet

Bäddat för trubbel: Värdighet

GAFFA

LP / Punks only
Utgivning D. 2012.03.30
Recenserad av
Tomas Lundström

Malmöpågarna i Bäddat för trubbel lyckades med ett konststycke med debutalbumet Det här är inte New York: att nå ut till en publik som vant sig vid att hitta allting via datorn genom att ge ut en platta enbart på vinyl och spela ute så mycket som möjligt.

Den rättmätiga hajpen var snart ett faktum och när nu uppföljaren Värdighet äntligen ser dagens ljus verkar suget efter kvartettens urskånska rock hålla i sig. Åtminstone om man ska lita på skivbutikernas rapporter om förhandsbokningar.

Allting talar för att Bäddat för trubbel kommer att hitta många nya fans och bara öka på sin popularitet med Värdighet. Formeln från debuten har – en något skramligare sjutummare däremellan till trots – inte förändrats det minsta. Riffen är smutsiga och medryckande. Texterna är ömsom uppgivna, ömsom förbannade, men alltigenom kompromisslösa och tristessen är fortfarande den röda tråden.

På sin andra skiva har Bäddat för trubbel inte tagit ett enda steg bort från den lokala puben Nobes. Allt är med andra ord precis som det ska vara.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA