x
Bonnie Raitt: Slipstream

Bonnie Raitt
Slipstream

Bonnie Raitt: Slipstream

GAFFA

Album / Redwing Records
Utgivning D. 2012.04.04
Recenserad av
Robert Lagerström

Nästan alla känner till Bonnie Raitt. Sångerskan och gitarristen har rört sig i utmarkerna kring blues, rock och rhythm and blues i mer än 40 års tid. Men slog inte igenom på bred front förrän med sitt tionde album, Nick of Time, 1989. Efter att ett skivkontrakt löpte ut för sju år tog hon en paus i karriären på grund av att hennes föräldrar, bror och bästa vän gick bort. Därefter beslöt hon sig för att starta en egen etikett.

Slipstream är första plattan på Redwing Records och inspelad med den 62-åriga rocktjejens turnéband sedan många år. Hon har även producerat alla låtar utom fyra, vilka bär veteranen Joe Henrys signum och gästas av bland andra Bill Frisell, Al Anderson och Paul Brady.

Men hur låter det då? Inte så dumt. Raitt gör visserligen det förväntade och - nu kanske jag är elak - levererar sin vanliga blandning av lightblues och radiovänlig rock, men gör det med innerlighet, charm och övertygelse. Bäst är nog tolkningen av Dylans Standing in the Doorway även om Al Andersons material också smäller högt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA