x
Rachael Yamagata: Chesapeake

Rachael Yamagata
Chesapeake

Rachael Yamagata: Chesapeake

GAFFA

Album / Megaforce
Utgivning D. 2012.04.02
Recenserad av
Hans Larson

34-åriga singer-songwritern Rachael Yamagata har ett inarbetat koncept på sina album. Lugna och av eftertanke tyngda pianoballader i kombination med radiobrusiga popstycken. Så även den här gången. Den Muse-refräng-begåvade singeln Starlight får samsas med klämtande klagovisor som melodiöst självklara You Won't Let Me och de slöa tonerna i Full On.

Att Rachael Yamagata har inspirerats av Carole King är mer eller mindre en självklarhet. Denna kombination av självständiga historier och pianoplinkande är själva ryggraden i bådas musik. En av få skillnader är väl då Yamagatas något raspigare röst, och så då dessa radiobrusiga dussinlåtar.

Men hon har lyckats bra med många av de mer poppiga styckena. Nämnda Starlight står på egna ben från första stund och inledande Even If I Don't sätter en rimlig ribba för hela Chesapeake. Böjda gitarrer, som de i Miles On a Car, och studsiga The Way It Seems to Go är fortfarande totalt överflödiga, men annars har Rachael Yamagata lyckats hitta någon sorts gyllene medelväg i sin musikaliska fruktsallad. Optimism inte utan eftertanke.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA