x
Bear In Heaven: I Love You, It's Cool

Bear In Heaven
I Love You, It's Cool

Bear In Heaven: I Love You, It's Cool

GAFFA

Album / Dead Oceans
Utgivning D. 2012.04.02
Recenserad av
Tobias Öhgren

Att det skulle vara ett framgångskoncept för ett Brooklyn-band att genom nostalgi blicka mot framtiden med ett elektroniskt, euforiskt drömmande, bakrunds-surr som aldrig vill tystna, det kan man ifrågasätta. Eller så är det alldeles uppenbart.

Bear in Heaven kramades varsamt om när Beast Rest Forth Mouth släpptes, 2010. Och de fortsätter på samma kvalitetsmärkta spår nu.

Precis som senast ligger synth-mattorna prydligt utrullande redan från första början. Beast Rest Forth Mouth var stundtals hårdare – och framför allt rakare – i sitt tilltal än vad I Love You, It's Cool är. Men konsekvent har de byggt vidare på melodierna som enformigt traskar på. Däri ligger också en del av framgången. Låtarna vill aldrig ta slut. De vill hålla dig sällskap genom natten och genom gryningen.

Inledande Idle Heart sätter tonen för vad som kommer visa sig vara 43 minuter av frenetisk strävan efter relevans i sin samtid. De krossar inga barriärer, utan fortsätter maniskt att välja den trygga vägen. Det behöver inte vara svårare än så heller. Den psykedeliska popmusiken – som snuddar vid Pet Shop Boys både en och två gånger – är fullt tillräcklig för att de, tillfälligt, ska fylla en funktion i vår samtid som popband.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA