x
Cancer Bats: Dead Set on Living

Cancer Bats
Dead Set on Living

Cancer Bats: Dead Set on Living

GAFFA

Album / Distort Inc.
Utgivning D. 2012.04.20
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Som liveakt är Cancer Bats fenomenala och kanadensarnas attityd till branschen är ett föredöme för andra band. Tyvärr tenderar ibland mixen av hardcorepunk, metal och sydstatsgung att missa målet. Ännu har inte bandet lyckats överträffa fenomenala Hail Destroyer. En platta där det bästa från bandets samlade influenser gick rakt in i mitt hjärta. Där 2010 års Bears, Major Scraps and Bones förde bandet mer åt metalhållet är Dead Set on Living ett halvt steg tillbaka.

Som den där skitiga punkarungen på skolgården som inte bryr sig om att passa in med de coola kidsen är Cancer Bats bäst när de struntar i konventioner och låter stöddigheten ta överhanden. Uppror enbart för sakens skull. 

Inledande R.A.T.S är Cancer Bats i sitt esse. Liam Cormiers kaxiga stämma ligger snyggt över de sexiga riffen. Likaså är Bricks and Mortar och Road Sick en ovilja att anpassa sig till rådande normer. Trots att gänget rättar sig in i ledet halvvägs in på den fjärde fullängdaren styr Old Blood och New World Alliance till slut upp detta.

Tillsammans med Every Time I Die är Cancer Bats 10-talets mest spännande band. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA