x
Molotov Jive: STORM

Molotov Jive
STORM

Molotov Jive: STORM

GAFFA

Album / Supernova
Utgivning D. 2012.03.05
Recenserad av
Tobias Öhgren

Från första stund sätter Molotov Jive tonen. Det är en rå känsla av vildmark och isolering – postpunk omringad av tät barrskog. Det blir genast tydligt att bandet väljer att dra sig mer åt det mörkare hållet på sitt tredje album. Vilket skapar en atmosfär som endast kan gynna värmlänningarnas musik.

Även om man gärna – för sin egen fantasis skull – vill tro att STORM är inspelad bland kottar och mossbetäckta stenar, i en kall granskog runt midnatt, är det tyvärr inte fallet. Istället begav de sig till en ombyggd teater i San Francisco för att tillsammans med Sylvia Massy – som tidigare arbetat med artister som Johnny Cash och Prince – spela in albumet.

Och det är välproducerat. Varje detalj känns noggrant genomarbetad. Men om man ser förbi just det faktumet är det inte särskilt mycket som har förändrats sedan sist. De spretiga melodierna – som inte vet åt vilket håll de ska ta vägen – tar störst plats. De snabba trummorna och slirande gitarrerna finns där, men det är i stort sett allt.

Tillslut blir det retande lätt att särskilja konturerna av det luftslott som STORM i själva verket är. I samma stund som man försöker omfamna albumet smiter det iväg som en vindpust mellan ens fingrar. Kvar finns luft.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA