x
Schoolboy Q: Habits & Contradictions

Schoolboy Q
Habits & Contradictions

Schoolboy Q: Habits & Contradictions

GAFFA

Album / Top Dawg Entertainment
Utgivning D. 2012.03.30
Recenserad av
Ametist Azordegan

Tillsammans med de resterande medlemmarna i kollektivet Black Hippy Crew utvecklar Schoolboy Q, Kendrick Lamar, Ab-Soul och Jay Rock sakta vår föreställning av west coast-hiphopen.

Schoolboy Q växlar mellan stilartens avslappnade tillbakåtlutning och en mer pådrivande, aggressiv framåtlutning i förmedlad sinnestämning, sound och uttryck. Skivan tilltalar både emos och moshpit-uppviglare och växlar mellan bounce och mörk, utdragen melankoli med medvetna verser i introvert läge. Textraderna består av punchlines och dubbelbottnade liknelser och Schoolboy Q visar sig snabbt vara en av rapvärldens största retstickor. Han är passivt aggressiv, politiskt inkorrekt och sysslar med olovliga uttalanden. Han är dock konstant elegant, en chic finlirare som för sig med finess.

Albumet som innehåller 15 spår undviker att kännas utdraget genom att ständigt röra sig framåt med många och originella inslag i varje steg. Skivan är uppenbarligen resultatet av ett nörderi. Såhär låter samtida hiphop när enstöringar och outsiders ljud- och rapnördar och råkar dra in smutsen från gatan i mixen. Det här är hiphop för finsmakare som uppskattar alternativa, nya modeller. Spåren är för graciösa för att vara publikfriare, men skivan är ett av de bästa året 2012 hittills bjudit på.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA