x
Joel Alme: A Tender Trap

Joel Alme
A Tender Trap

Joel Alme: A Tender Trap

GAFFA

Album / Razzia
Utgivning D. 2012.05.09
Recenserad av
Andrea Arvidsson

Det första jag hörde av Joel Alme var I Never Said I Was Brave, en singel från debuten A Master of Ceremonies. Den landade på många blandskivor och färdades säkert hundratals mil längs med soldränkta vägar under våren 2008. Nu är det tid för tredje skivan i ordningen, och jag slås av hur lite som har förändrats sedan dess.

Här presenteras ett välbekant sound, så "Joel Almeskt" att man har svårt att tänka sig hur det skulle låta, om inte så här. Klassiskt, gitarrbaserat, med melodierna och rösten i fokus, då och då sällskapade av smäktande stråkar.

De bakåtblickande tongångarna förstärks av textrader som alla tycks vandra i en förlorad tid, genom åren som gått och aldrig kommer tillbaka. If She Ever Knew är ett praktexempel, dränkt i både ånger och ångest. Som vanligt gör han det med stolthet, utan att skämmas för vare sig vemodet eller melankolin.

Om du inte var Joel Almes vän från början, kommer ingenting på A Tender Trap att förändra din åsikt. Men om du, som jag, inte har någonting emot en nostalgitripp eller tio, finns däremot en del att hämta.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA