x
Barr: Atlantic Ocean Blues

Barr
Atlantic Ocean Blues

Barr: Atlantic Ocean Blues

GAFFA

Album / Sakuntala Records
Utgivning D. 2012.04.25
Recenserad av
Hans Larson

När Barr för fyra år sedan släppte debutalbumet Skogsbo Is the Place gjorde de det som en hyllning till skogens mörker och bandets favoritnaturpoeter. När de nu släpper nästa skiva i samlingen, Atlantic Ocean Blues, är tanken att den ska utgöra ett soundtrack till havet, solen och rymden. Typ.

Det här låter naturligtvis hur flummigt som helst, men idén att göra musik som verkligen lyfter och tar lyssnaren bort från dess eget huvud är på intet sätt ny. Skillnaden är bara att Barr rakryggat erkänner sitt mål. Men personligen får jag ingen utomkroppslig upplevelse av deras Atlantic Ocean Blues. Istället hör jag mest folkrock, raka fyrtaktskomp, lite indränkta mansröster, spröda gitarrer och 70-talsrock.

Men för all del, det är på alla sätt och vis ett trevligt andra album som Barr har skapat, med en fin intention och mycket kreativitet. Avslutningsspåret Hanoi Haze närmar sig något väldigt intressant, men annars är musiken inte alls så psykedelisk som Barr antagligen vill att jag ska uppleva den. Även om låtarna faktiskt växer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA