x
Terrible Feelings: Shadows

Terrible Feelings
Shadows

Terrible Feelings: Shadows

GAFFA

Album / Double Sun Records
Utgivning D. 2012.04.18
Recenserad av
Tomas Lundström

Det känns konstigt att Shadows faktiskt är Terrible Feelings debutplatta. Det relativt unga punkrockbandet känns verkligen mer etablerat än så, med tre riktigt bra sjutummare och ett gäng turnésvängar både runt om i Sverige och ute i Europa bakom sig.

Alla låtar på Shadows är nya och inget av det tidigare materialet har letat sig in på debuten. De som har sett Terrible Feelings live känner måhända igen en knapp handfull låtar, men det allra mesta är nytt även för de inlyssnade. Modigt och självsäkert, men inte desto mindre ett sundhetstecken och med facit i hand ett klockrent val; Shadows innehåller inte en enda dålig låt.

Shadows är ett homogent album med en svindlande hög lägstanivå som om det finns någon rättvisa i världen kommer ge Terrible Feelings all framgång de förtjänar. Another Night med sin orgelslinga är en låt som höjer sig lite över de andra tillsammans med riviga Shadows Follow Me.

Avslutningen på skivan är magnifik, med skivans stora utropstecken Next Round's on You, som följs av den avskalade och svarta Rest in Peace. Briljant.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA