x
Iron Maiden: En Vivo!

Iron Maiden
En Vivo!

Iron Maiden: En Vivo!

GAFFA

DVD / EMI
Utgivning D. 2012.03.26
Recenserad av
Tomas Lundström

Genom hela sin karriär har Iron Maiden varit ett mindre spektakel på scen och detta har alltid varit något som är värt att dokumentera. Från bandets unga ålder, då Eddie the 'ead var en snubbe ur bandets crew med en mask på sig, till de senaste årens mastodontkonserter.

En Vivo! fångar bandet på scen i Santiago i Chile inför 60 000 människor i en produktion som bandets vana trogen lämnar lite eller inget åt slumpen. Men som skiljer sig så till vida att bandet nu för tiden åker jorden runt i en specialdesignad Boeing 757 kallad Ed Force One och där sångaren Bruce Dickinson sitter bakom spakarna.

Behållningen med En Vivo! är i ärlighetens namn inte själva konserten. Snarare är det det oerhört familjära porträttet som målas upp av bandet och dess 50 personer starka manskap i den medföljande dokumentären Behind the Beast. Det är en minst sagt imponerande apparat som tog bandet runt på det andra benet av The Final Frontier-turnén och som skildras på ett synnerligen jordnära sätt. En diversifierad bild av rock 'n' roll-livet, ganska långt från den traditionella mytbilden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA