x
Macy Gray: Covered

Macy Gray
Covered

Macy Gray: Covered

GAFFA

Album /
Utgivning D. 2012.04.10
Recenserad av
Camila Astorga Díaz

Att Macy Gray tillhör en av de r'n'b-ikonerna vars röst man alltid kommer att känna igen är självklart. Hon debuterade 1999 med On How Life Is och har släppt fem album sedan dess. Att ha med sin musik i soundtracket till Shrek III var ett lågvattenmärke man möjligtvis hade kunnat förlåta men Covered lyckas med att vara något ännu gråare. Det är ett coveralbum utan dess like.

Eurythmics, Kanye West, Metallica och allt däremellan avhandlas som om du satt på en sandstrand i något slags charterparadis och någon kastar fram en gitarr runt lägerelden. Allsången är ett faktum. Inte nog med att många av låtarna är under en minut, man får faktiskt inte lov att göra ett coveralbum där alla låtar är sämre i egen tappning än i original.

Det enda som möjligtvis låter okej är Lovelockdown/Buck (i original av Kanye West). Men när man intalat sig att det faktiskt inte kan bli värre (ja, det finns en fortsättning) så kan man lyssna på spår 10. I Try Is Cool And All, but...är en låt där Macy Gray ska få tips på hur hon ska sjunga. Sina egna, gamla låtar.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA