x
Jack White: Blunderbuss

Jack White
Blunderbuss

Jack White: Blunderbuss

GAFFA

Album / Third Man Records/XL
Utgivning D. 2012.04.24
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Är det fel eller oinspirerat att släppa alla försök till inlindande och omsvep av det faktum som, oavsett synsätt och vinkel, kommer att oundvikligen upprepas och pekas på i både recensionssammanhang och intervjuer berörande Jack White och hans solokarriär? Att hans musik, även när den innehåller andra instrument än hans alltid lika distantknarkande gitarr och paketeras på de galnaste sätt skivindustrin någonsin sett tack vare hans egna Third Man Records, alltid på ett eller annat sätt ändå bara låter som Detroit-sonens idag patenterade bluesrock? 

Det har passerat fem år sedan den musik som Jack White onekligen är mest känd för att ha skrivit senast släpptes som studioalbum, men endast ett år sedan de rödvitsvarta kostymerna hängdes upp för gott. Och även om de andra band han hunnit grunda sedan dess låter aningen annorlunda, och definitivt färgat av sig på ljudbilden som finns i Blundesbuss, så låter det ju fortfarande väldigt mycket som den där duon utrustade med bara gitarr och trummor som han en gång var en del av. 

Några fler stänk av pop och soul och gospel här och där, några mindre aviga och inte lika bluesrotade låtar däremellan, och en grundkompetens om hur bra rocklåtar ska låta tar Jack White ändå rätt långt på sin debut. Det är bara synd, och övertydligt, att det hela skulle låta så väldigt mycket bättre med Meg White bakom trumsetet. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA