x
Beach House: Bloom

Beach House
Bloom

Beach House: Bloom

GAFFA

Album / Bella Union
Utgivning D. 2012.05.15
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Ytterst få skulle nog protestera särskilt högt om superlativen som ständigt öses över lilla Beach House helt slopades i förmån för enklare, kanske mer poetiska beskrivningar. Det kanske är mer behändigt, mer talande om bandets musik bara beskrivs som skimrande och vacker pop skapad och spelad som ett konstverk i friform, utan gränser eller ramar eller särskilda riktlinjer istället för att målas upp som väldigt mycket av det ena eller det andra. 

Med två års avstånd mellan varje samling låtar har varje liten fin detalj vässats, putsats, förstärkts till större och mer överväldigande inslag, och nu på verk nummer fyra låter därför de musikaliskt experimenterande vännerna ännu mer bekväma i varandras sällskap än tidigare.

Bloom är, föga förvånande och likt i princip allt annat Victoria Legrand och Alex Scally skrivit tillsammans, av alla artister som slagit igenom ordentligt hittills under 2000-talet i det närmsta en ren definition av vad ljuv och ljuvlig musik är, hur det ska låta och hur det ska kännas. Och även på sitt fjärde album lyckas duon från Baltimore med sin musik förnimma något som passar lika bra under skinande sommarsol som under blåsiga höstskurar, finnas där som en anledning till att le både för nyförälskade och för de som är fast i saknad. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA