x
The Chemical Brothers: Don't Think

The Chemical Brothers
Don't Think

The Chemical Brothers: Don't Think

GAFFA

DVD / EMI/Parlophone
Utgivning D. 2012.05.24
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

De senaste tio åren har denna idé om klubbmusik, eller elektronisk dansmusik som det även kallas lite då och då, bara växt tills den brottat sig in på vardagens alla överexponerande plan. Musiken är överallt nu, konserterna är större än någonsin, och genomslaget är logiskt nog därefter precis lika enormt som dessa dagens rockstjärnors ambitioner. 

Den enkla förklaringen till varför elektronisk musik och dess utövare blivit en sådan vital del av festivaluppställningarna och för konsertlandskapet är också en lika självklar förklaring och erkännande: från den sekund då artisterna går på scen slutar tankarna om att det bara är ytterligare en spelning i mängden. Det ska vara en upplevelse. Det ska vara något utöver det vanliga. Det ska vara mycket, så otroligt mycket, mer än bara en spelning. 

The Chemical Brothers är veteraner här, aktiva sedan 1991 och med sju studioalbum och tre samlingar bland mycket annat till sitt namn. Och när de beslöt sig för att göra något vettigt av sin plats som headliner på 2011 års Fuji Rock Festival i Japan blev resultatet den visuella resan och megaproduktionen Don't Think. Medan Manchester-herrarna Tom Rowlands och Ed Simons vrider sina spakar och slår på sina keyboards rullar en hel värld förbi precis bakom de på skärmar stora som hus, och utvidgar konserten för den redan hänförda publiken till en helt annan dimension där dans är det enda språk som talas.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA