x
Robert Fripp: The Wine of Silence

Robert Fripp
The Wine of Silence

Robert Fripp: The Wine of Silence

GAFFA

Album / Panegyric Recordings
Utgivning D. 2012.04.30
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Robert Fripp, medgrundare till några av 70-talets fantastiska progressiva rockakter, däribland King Crimson samt League of Gentlemen har med The Wine of Silence för första gången fått sina soundscapes - en musikstil han själv utvecklat och som bygger på ljudloopar förstärkta av syntar och kompressorer - arrangerade av den brittiska kompositören Andrew Keeling och inspelade av David Singleton.

Att recensera musikalisk genre som bäst beskrivs som soundtracket till en dokumentär om utrotningshotade sjöhästar eller en DMT-tripp till en annan dimension är i särklass det mest utmanande jag gjort under mina åtta år som recensent. Men med tanke på det namn Robert Fripp gjort sig i samarbeten med bland andra David Bowie, Peter Gabriel och David Sylvain borde musiken tilltala fans av klassiska kompositioner såsom samtida musik. 

The Wine of Silence är elegisk musik där fokus ligger på skör passion, eftertänksamhet och ett hjärtligt lugn, dock inte sällan utan att något melankoliskt lurar bakom hörnet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA