x
Immortal Technique: Göta Källare, Stockholm

Immortal Technique, Göta Källare, Stockholm

Immortal Technique: Göta Källare, Stockholm

Recenserad av Harald Broström | GAFFA

När den amerikanska tidsskriften Forbes tidigare i veckan listade de rikaste hiphopparna toppades den listan inte helt oväntat av mogulerna P. Diddy och Jay-Z. Lika väntat var att Immortal Technique inte var i närheten av att kvala in på Forbes ranking.

Den peruanskfödde Harlemrapparen har under sin karriär placerat sina investeringar i trovärdighet – inte i ekonomisk kapital. Sedan sitt första album Revolutionary Vol. 1 (2001) har han dissekerat system och strukturer – och har med tiden vuxit fram som en av de mest kritiskt och tillförlitligt berättande rösterna inom genren. 

Det gör att han, utan att låta det minsta Ankeborgig, kan stå på Göta Källares scen och proklamera att snuten bör hålla sig i skinnet och att hans gratismixtape The Martyr är en del av musikrevolten.

Göta Källares lokal passar Immortal Technique som handen i handsken. Biljetterna är slutsålda och huvudpersonen är inte sen att använda det till sin fördel. Både Harlem Streets och Caught in a Hustle, som är ganska torftiga berättelser på skivnivå får ett helt nytt lyster när Immortal låter publiken trycka på där det behövs.

Det blir ibland frustrerande när Dj Static kapar låtar efter bara någon minut. Men det är förståeligt i projekt där Immortal saknar en samarbetspartner, som i Bin Laden (Mos Def/Yasiin) och Angles & Demons (Dead Prez).

Överlag är spelningen riktigt tung. Den gode Immortal är på tårna och det märks inte att han har framfört Point of no Return och Dancing With the Devil sen urminnes tider. Han gör de båda låtarna med en rosenrasande inlevelse och det är en energi som speglar hela konserten.

Och ja, Obnoxious kommer som extranummer. Det bettet hade nog renderat i 0,00001 gånger pengarna hos både Unibet och Ladbrokes.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA