x
Lower Dens: Nootropics

Lower Dens
Nootropics

Lower Dens: Nootropics

GAFFA

Album / Ribbon Records
Utgivning D. 2012.04.30
Recenserad av
Josefin Bagge

Lower Dens estetik är som en viskning av tunga ord genom fuktigt mörker. En baston hamrar fram genom dimman. En könlös, genomträngande röst över diffust gitarrkling. Det är nätt och jämt att pukorna ger ifrån sig något ljud alls, så lätt och försiktigt som trumstockarna klappar på dem.

Det känns som att stå ansikte mot ansikte med en silhuett av det potentiellt vackraste som skapats av människohänder. Men det är också bara en silhuett. Mer som en skiss eller halvfärdig canvas än ett fullbordat mästerverk. Lower Dens, Beach Houses introverta kusin, snålar med krutet och töjer istället ut de små guldkornen till oändliga färdsträckor. Jag finner mig själv ständigt gapa efter mer. 

Det är ingen tvekan om att Brains är den centrala punkten, dit man ständigt återvänder. Men när musik börjar låta som en konstinstallation, som In the End is the Beginning och Lion in Winter pt1, uppstår en viss skepticism. Som att de fyller tystnad med ljud bara för sakens skull. Lower Dens sitter på en skatt, men verkar ha svårt för att frikostigt dela med sig. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA