x
Allo Darlin': Europe

Allo Darlin'
Europe

Allo Darlin': Europe

GAFFA

Album / Fortuna Pop!
Utgivning D. 2012.04.16
Recenserad av
Tobias Öhgren

Genom att använda sig av bomullsmjuka melodier kan Allo Darlin' berätta vardagliga historier – om vardagliga känslor och vardagliga problem. Londonkvartettens tweepop följer tveklöst traditionerna av bara den anledningen.

Men samtidigt som de på ett prestigelöst och alldagligt sätt närmar sig sina ämnen i texterna lyckas de vid ett flertal tillfällen överraska. De intryck de samlat på sig under sina resor och turnéer i Europa har de använt i låten Europe, som både handlar om finanskris och om hur livet, trots allt, bara pågår.

För vilka ämnen Elizabeth Morris än sjunger om är det personligt och koncentrerat på det individuella planet. Det är också där den tillbakadragna storheten ligger.

Allo Darlin' är inte på något sätt unika i sina referenser. Allt låter tryggt bekant. Jämförelserna med Belle and Sebastian och Jonathan Richman finns där och är befogade. Vilket såklart är oerhört charmigt, i första hand.

För precis som på den självbetitlade debuten, från 2010, är det den underliggande känslan av att musiken skulle vara oerhört intelligent som de kan leva på. Att skriva simpla popsånger om Woody Allen är då även det enklaste sättet att tillskansa sig positiv uppmärksamhet. Och det är lika självklart som att Belle and Sebastian skriver sockersöta sånger om att läsa böcker.

Europe fångar Allo Darlin' det vardagliga i de stora sammanhangen, vilket öppnar upp för personliga tolkningar av omfattande företeelser.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA