x
Reptar: Body Faucet

Reptar
Body Faucet

Reptar: Body Faucet

GAFFA

Album / Lucky Numbers
Utgivning D. 2012.07.02
Recenserad av
Daniel Andersson

I den tecknade barnserien Rugrats möter huvudkaraktärerna med jämna mellanrum den gröna Godzilla-liknande Reptar – en figur med många ansikten. Han kan vara både skurk och hjälte. Att Athens-bandet med samma namn intar en lekfull musikalisk inställning kommer med tanke på bandets inspirationskälla som en föga överraskning; kvartetten har lite gemensamt med hemstadens stolthet R.E.M. Gruppen har snarare sneglat åt highlife-imitatörer såsom Vampire Weekend, Talking Heads och Paul Simon, men med en mer electropopstudsande inramning.

Singeln Sebastian är publikfriande, som med sitt upprepande av "ohs" vill vara en del av sommarens festligheter. Detsamma gäller Please Don't Kill Me, vars afropopkänsla lockar till bekymmersfritt dansande. Dessa låtar delar utrymme med mer traditionell amerikansk slentrianpop utan udd, och för att förstnämnda spår ska ha en livslängd längre än en dagslända, hade jag önskat en mer vågad tolkning av den västafrikanska låtskatten. Nu infinner sig istället en känsla av upprepning.

Bandets debut Body Faucet ger ändå ett habilt och lekfullt intryck, men utan att presentera ett alltigenom vinnande koncept. För vänner av glad sommarpop med allvarliga undertoner finns dock en hel del att hämta och det råder inga tvivel om att gruppen har ett musikaliskt existensberättigande. I nuläget finns dock intressantare band.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA