x
Pulver City: It's Trash, Like the Concorde

Pulver City
It's Trash, Like the Concorde

Pulver City: It's Trash, Like the Concorde

GAFFA

Album / Ruckel MC
Utgivning D. 2012.04.30
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Skitig, skitigare, skitigast. Pulver City är garagerock som koncentrerar sig mer på röj än finess och de har precis släppt sin debutplatta. En 22 minuter lång amfetaminstinn resa mellan raggarbilar, distade gitarrer och trummor som löper amok. Det är lite tidiga Hellacopters fast med gudomliga popmelodier, ett aggressivare Radio Birdman blandat med tidiga The Damned och Jay Reatards klassiska band Reatards.

Öppningen med Ride Out the Wave är fruktansvärt bra, Småland är en käftsmäll på 1.34 och avslutningen med Come Out (in the Streets Tonight) är inte bara skivans längsta låt på strax över tre minuter utan också skivans klarast lysande poppärla. Sen att bandet enligt dem själva består av "två gitarrer, ett halvt trumset och otroligt mycket dist" gör ju inte saken sämre.

Pulver City spelar enkel, primitiv och ruskigt ösig musik som gör en glad i hela kroppen. Att de avslutar skivan med en knastrig gammal vinyluppspelning av Östtyska nationalsången känns emellertid lika delar onödigt och självklart.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA